Groepsexcursies 

De Stoerderij biedt voor allerlei soorten groepen (bijvoorbeeld scholen, families, vriendengroepen en verenigingen) rondleidingen / excursies aan op het erf. Boer Arjan laat u kennis maken met de stoere waterbuffels, we starten in onze oude schuur met een presentatie over waterbuffels en daarna gaan we op pad voor een ouderwets potje "knuffel de buffel". We sluiten desgewenst af met een smaakvolle proeverij. Doorgaans duurt een excursie/rondleiding 2 à 3 uur, afhankelijk van het aantal personen, de weersomstandigheden en het tempo waarmee gelopen wordt. Een groot deel van de excursie vindt buiten plaats in de weilanden, dus laarzen zijn altijd handig om mee te nemen. Je kunt kiezen om af te sluiten mét of zonder proeverij met buffel(melk)producten.

Kosten

Voor excursies / rondleidingen vragen we een vergoeding van € 15,00 per persoon (mét proeverij) en € 12,50 per persoon (zonder proeverij). De minimale groepsgrootte is 8 personen. Koffie of thee is inbegrepen. 

Neem gerust contact op om vragen te stellen en/of een datum in te plannen. 

 

Privé tour

Naast de groepsexcursies worden er ook privé-tours georganiseerd, voor groepjes van 2 tot 6 personen. De nadruk ligt dan op 'knuffel de buffel', want je gaat onder begeleiding van Lieke of Arjan het weiland in van de waterbuffels. Een privé tour duurt ongeveer anderhalf uur. Koffie/thee is niet inbegrepen en bij deze privé-tour is een proeverij optioneel.  

Kosten

Voor een privé tour van anderhalf uur vragen we een vergoeding van € 75,-. Alleen op afspraak. Neem gerust contact op om vragen te stellen en/of een datum in te plannen. 

BOEK EEN PRIVÉ-TOUR

 
 

Tour de Stoer

De Stoerderij organiseert regelmatig excursies Tour de Stoer. Deze rondleidingen zijn voor iedereen toegankelijk, maar vooraf aanmelden is verplicht. De Tour starten we om 12.00 uur bij onze stieren aan de Rijtvenweg in Sint Oedenrode / Breugel of bij de Planetenlaan in Son en Breugel en daarna gaan we naar de groep vrouwelijke waterbuffels (plus dekstier) en kalfjes die bij de boerderij aan de Van den Elsenstraat in Breugel lopen. Rond 14.00 uur zal het afgelopen zijn en dan is er gelegenheid om de winkel te bezoeken. Kosten: 'Pay what you want'. 

Aanmelden voor de Tour de Stoer kan via onderstaand formulier. Let op : een Tour gaat alleen door bij minimaal 10 aanmeldingen! 

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Op eigen houtje

De stoere waterbuffels zijn altijd vrij te bezoeken bij de boerderij in Son en Breugel. Aan de linkerzijde van de boerderij staan bordjes met aanwijzingen. Je loopt of fietst links over het karrespoor (zandpad) en dan kom je bij de weilanden waar de waterbuffels lopen. 's Ochtends staan de waterbuffels vaak nog vlakbij de boerderij, maar in de loop van de ochtend worden ze naar de grote weilanden gebracht. Soms zul je dus een stukje moeten lopen of fietsen om ze te zien.

LET OP : Het is streng verboden om het weiland in te gaan. Bij de kudde loopt altijd een dekstier en deze kan gevaarlijk zijn. Soms zul je de waterbuffels van heel dichtbij de draad kunnen zien, maar als je pech hebt lopen of liggen ze ergens midden in de wei. Daar moet je een beetje geluk mee hebben... Toegang is gratis!

Er is ook een winkel bij De Stoerderij waar de eigen producten worden verkocht. Er zijn geen vaste openingstijden, maar er is vrijwel altijd iemand aanwezig om je te helpen, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. De winkel is op het erf, tegenover het woongedeelte van de boerderij.

De Stoerderij
Bezoekadres:
Van den Elsenstraat 56
5694 NH Son en Breugel

Correspondentieadres: (geen verkoopadres)
De Stoerderij
De Koppele 617
5632 LS Eindhoven

KvK : 50612476
IBAN : NL93 RABO 0154 5598 30

Privacy Statement van De Stoerderij : klik hier!

Vragen of opmerkingen?
De Stoerderij
Arjan Swinkels
Telefoon : 06-13947995 (ook SMS / WhatsApp / Signal)
E-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.