GEEN KUNSTMEST EN BESTRIJDINGSMIDDELEN

Bij De Stoerderij worden géén kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt en daarmee wordt voldaan aan de eisen voor een biologische certificering. Controle op het gebruik van kunstmest is en blijft altijd vrij lastig. Het gebruik van kunstmest is in bodemmonsters bijvoorbeeld niet terug te vinden. Kenners kunnen aan de grasopbrengst per hectare vaak wel zien of kunstmest wordt gebruikt. De opbrengst is dan namelijk hoger dan wanneer een boer geen kunstmest gebruikt.

De percelen landbouwgrond (dus niet de natuurgronden) zijn ingezaaid met een mix van gras en rode en witte klaver. Klaver bindt stikstof vanuit de lucht en is daarmee een soort natuurlijke vervanger van kunstmest. Met kunstmest kunnen, in vergelijking met alleen klaver, doorgaan wel hogere opbrengsten worden behaald.

De onkruiddruk is op alle percelen redelijk hoog met voornamelijk ridderzuring, distels en pitrus. Om het onkruid beheersbaar te houden worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, maar wordt een kleine cyclomaaier en een bosmaaier gebruikt om te maaien. Soms wordt het onkruid ook handmatig uit de grond getrokken. 

Let op: in 2015 en 2016 is er voor een deel 'gangbare' bietenpulpbrok aangevoerd. Voor de teelt van die bieten zijn (waarschijnlijk) wél kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt. Zie Voer (rantsoen / teelten).


Terug

 

De Stoerderij
Bezoekadres:
Van den Elsenstraat 56
5694 NH Son en Breugel

Correspondentieadres: (geen verkoopadres)
De Stoerderij
De Koppele 617
5632 LS Eindhoven

KvK : 50612476
IBAN : NL93 RABO 0154 5598 30

Privacy Statement van De Stoerderij : klik hier!

Vragen of opmerkingen?
De Stoerderij
Arjan Swinkels
Telefoon : 06-13947995 (ook SMS / WhatsApp / Signal)
E-mail : info@destoerderij.nl

 

facebook   linkedin   twitter   instagram   youtube

Aanmelden Stoere NieuwsbriefGa naar boven