MILIEU

Verpakkingsmateriaal

De producten van De Stoerderij worden milieuvriendelijk verpakt. De buffelmelk wordt alleen verkocht in flessen of emmers die de klanten zelf meenemen. De yoghurt wordt verpakt in glazen potten en het roomijs wordt verpakt in biologisch afbreekbare verpakking van Biofutura.

Het plastic waar de balen met hooi / kuilgras in verpakt worden, wordt afgevoerd en gerecycled via Van Dijke Afvalcontainers.

Fossiele brandstoffen

Bij De Stoerderij is sinds dit jaar een kleine tractor (Massey Ferguson) aanwezig. Deze wordt louter gebruikt voor til- en draag werkzaamheden en om onkruid te maaien met de cyclomaaier. De grote klussen, zoals de grasoogst wordt uitbesteed aan een loonwerkbedrijf. De andere mechanisatie die op het bedrijf aanwezig is zijn een bosmaaier en waterpomp.

Er wordt electriciteit gebruikt voor de lampen in de stal, de melkmachine en koelkasten en vrieskisten. Er zijn geen zonnepanelen aanwezig op de boerderij. Er zijn geen cijfers beschikbaar over het exacte stroomgebruik, omdat dit niet apart van het woonhuis wordt opgemeten. 

Water

Bij het huisperceel wordt kraanwater gebruikt als drinkwater voor de waterbuffels. Voor de andere percelen wordt water uit de Breugelse beek gebruikt. Dit water wordt opgepompt door middel van een pomp en generator. Het reinigen van de melkinstallatie wordt door middel van koud en warm kraanwater gedaan (met reinigingsmiddel). Er is geen warmtewisselaar aanwezig. Er zijn geen cijfers beschikbaar over het exacte watergebruik, omdat dit niet apart van het woonhuis wordt opgemeten.

Voedselkilometers

Het voer voor de waterbuffels

Het gras en kuilgras/hooi komt in principe allemaal van de eigen percelen. Deze liggen binnen een paar kilometer van de boerderij. De brokken zijn afkomstig van een voerleverancier. Waar de ingrediënten vandaan precies vandaag komen, is niet bekend. 

Melk

Klanten komen zelf naar de boerderij in Son en Breugel om hun (rauwe) buffelmelk te kopen. 

Roomijs

Stoer IJs wordt gemaakt door meesterijsbereider Wilbert Palm van IJssalon Bastani in Eindhoven. Stoer IJs wordt momenteel alleen nog lokaal verkocht in de regio Eindhoven én online via de eigen webshop en via de webshop van OKvlees.nl.

Yoghurt

Stoere Yoghurt wordt bij de boerderij in Son en Breugel gemaakt en ook lokaal verkocht in de regio Eindhoven.

Vlees

Stoer Vlees wordt vrijwel alleen via Crowdfunding verkocht. De vleespakketten worden niet gedistribueerd, maar moeten opgehaald worden bij de boerderij in Son en Breugel. De losse verkoop van vlees wordt ook alleen gedaan vanaf de boerderij in Breugel.


Terug


 

De Stoerderij
Bezoekadres:
Van den Elsenstraat 56
5694 NH Son en Breugel

Correspondentieadres: (geen verkoopadres)
De Stoerderij
De Koppele 617
5632 LS Eindhoven

KvK : 50612476
IBAN : NL93 RABO 0154 5598 30

Privacy Statement van De Stoerderij : klik hier!

Vragen of opmerkingen?
De Stoerderij
Arjan Swinkels
Telefoon : 06-13947995 (ook SMS / WhatsApp / Signal)
E-mail : info@destoerderij.nl

 

facebook   linkedin   twitter   instagram   youtube

Aanmelden Stoere NieuwsbriefGa naar boven