ADOPTEER EEN WATERBUFFEL

Elke stoere waterbuffel heeft een naam en deze naam wordt gegeven door de adoptieouder(s). Daarnaast kun je ook adoptievriend(in) worden van een waterbuffel. In beide gevallen mag je zelf een waterbuffel kiezen, het dier zo vaak als je wilt bezoeken en je steunt op een leuke manier een diervriendelijk initiatief.  

Adoptieouder(s)

Als adoptieouder(s) adopteer je een waterbuffel én mag jij het dier een naam geven. Meestal start je op het moment dat er een nieuw kalfje is geboren en je kunt dus 'jouw' waterbuffel écht van jongs af aan zien opgroeien. Je mag de buffels zo vaak als je wilt komen bezoeken en steunt op deze manier een diervriendelijk initiatief. Daarnaast ontvang je een adoptiecertificaat met foto van jouw buffel.

Adoptieouder(s) betalen € 5,50 per maand en dat bedrag kan maandelijks worden geïncasseerd of je betaalt vooraf in één keer een jaar vooruit. Momenteel hebben alle waterbuffels adoptieouders, maar neem gerust contact op als je op de wachtlijst wilt! 

Adoptievriend(in)

Vrienden worden met een stoere waterbuffel? Het kan! Je mag natuurlijk je eigen waterbuffel uitzoeken, zo vaak als je wilt op bezoek komen en je steunt op een leuke manier een diervriendelijk initiatief. Het enige verschil met het adoptieouder(s) zijn is dat je als adoptievriend(in) een buffel kiest die al een naam heeft. Natuurlijk ontvang je ook een adoptiecertificaat met een foto van jouw waterbuffel. 

Als adoptievriend(in) betaal je slechts € 3,50 per maand. Dit bedrag kan maandelijks automatisch worden geincasseerd of je maakt de jaarbijdrage vooraf in één keer over. Neem gerust contact op als je belangstelling hebt om adoptievriend(in) te worden!

HET TEAM

Graag stellen we het team van stoere waterbuffels aan jou voor. Deze dames en heren zorgen voor jouw heerlijke zuivel en vlees. Alle buffels van De Stoerderij hebben een naam en deze naam wordt gegeven door de adoptieouder(s). Meer informatie over het adoptieprogramma kun je hierboven vinden. De buffels hebben naast een naam ook een levensnummer (oormerk). Daar kun je ze gemakkelijk aan herkennen als je ze in levende lijve tegenkomt bij een bezoek aan De Stoerderij. 

Fien

Levensnummer : 0300
Geboortedatum : 03-03-2010
Overlijdensdatum : 29-11-2016

Fien was een prachtig mooi en lief beest, de grootste en oudste van het stel. Ze was hier vanaf het begin en was het beste 'paard' van de (melk)stal. Ze bracht vier kalfjes ter wereld. Fien is helaas niet meer... rondom de geboorte van Karaat kreeg ze een prolaps (oftewel baarmoederverzakking) en dit werd haar uiteindelijk fataal. Fien, bedankt voor je bewezen diensten! 

mozza

Levensnummer : 0301
Geboortedatum : 03-03-2010
E-mail adres :     mozza@destoerderij.nl 

Mozza is de op één na oudste dame van het stel. Ze valt op doordat ze zo onopvallend is. Je zult haar nooit vooraan vinden bij een potje knuffel de buffel, want ze is best stressgevoelig. Toch is Mozza een prima beest, maar een topper in de melkstal zal het nooit worden. Het melken met de melkmachine gaat wel steeds beter! 

doerak

Levensnummer : 0303
Geboortedatum : 30-03-2010
E-mail adres :     doerak@destoerderij.nl 

Doerak is, met alle respect voor alle andere waterbuffels, toch echt de leukste waterbuffel van Nederland! Ze is zeer aanhankelijk, doet altijd wat geks en houdt gewoon van knuffelen. Melken vindt Doerak één groot feest. Dan is even alle aandacht op haar gericht en ze glundert van trots na iedere melkbeurt...

choco

Levensnummer : 0308
Geboortedatum : 17-04-2010
E-mail adres :     choco@destoerderij.nl 

Choco is zo'n beetje het slimste meisje van de klas. Als er iets aan de hand is, zal Choco de boer er altijd even van op de hoogte brengen door een zachte of wat hardere knor. Heel attent, keurig en gewoon een beetje een wijsneus. Gemolken worden vindt Choco best leuk. Haar melk wordt in de volksmond ook wel Choco-melk genoemd... de enige échte!

bella

Levensnummer : 0319
Geboortedatum : 05-05-2010
E-mail adres :     bella@destoerderij.nl 

Bella is een hele mooie dame. Lang en slank en een mooie kop d'r op. Bella vond het krijgen van een kalfje in het begin wel wat eng en ze werd wat schuw. Inmiddels gaat het veel beter en gaat het melken heel vlotjes! Bella heeft zich ontwikkeld tot één van de toppers in de melkstal en ze is beroemd van het StracciaBella roomijs!

fame

Levensnummer : 0329
Geboortedatum : 23-05-2010
E-mail adres :     fame@destoerderij.nl

Fame werd een beroemdheid toen ze als eerste van het stel een kalfje kreeg. Fame is ook zo'n bijzonder ding. In het begin was ze heel schuw, maar dat is wel veranderd. Fame is al oma en kleine Mia is haar kleindochter. Stiekem is Fame één van de grote favorieten van de boer geworden. Verder is ze beroemd van het Famelse Modder roomijs!

brechtje

Levensnummer : 0330
Geboortedatum : 23-05-2010
E-mail adres :     brechtje@destoerderij.nl 

Brechtje is echt een lieverd, lekker nieuwsgierig en vriendelijk naar alles en iedereen. Haar uiterlijk? Korte pootjes en zo rond als een tonneke... Ondanks haar lichte overgewicht is Brechtje wel een topper in de melkstal. Maar, ze moét wel haar favoriete brokken krijgen. Ze houdt van aardbeien, althans dat zou je zeggen met dat heerlijke StrawBrechtje roomijs! 

froukje

Levensnummer : 0006
Geboortedatum : 14-08-2012
E-mail adres :     froukje@destoerderij.nl 

Froukje werd hier als eerste stoere kalfje geboren. Haar moeder is Fame en ze lijken wel wat op elkaar. Froukje's beste vriendin is Fame, want ze loopt bijna de hele dag bij haar in de buurt. Froukje's eerste kalf werd helaas doodgeboren, maar nu heeft ze Mia en die is kerngezond. Froukje heeft nog wat moeite om stil te staan in de melkstal, maar het gaat steeds beter! 

sammy

Levensnummer : 0007
Geboortedatum : 18-08-2012
E-mail adres :     sammy@destoerderij.nl 

Sammy was als kalfje heel tam en mak, maar dat is ze een beetje kwijtgeraakt door de jaren heen. Ze is een dochter van Bella, maar heeft niet van zulke lange benen. Op zich een prima beest, maar raakte eens in paniek in de melkstal en sprong toen over het hek heen. Sindsdien is het eigenlijk niet meer goedgekomen tussen haar en de melkmachine... 

lisse

Levensnummer : 0012
Geboortedatum : 21-10-2012
E-mail adres :     lisse@destoerderij.nl

Lisse is een dochter van Mozza. Ze heeft nooit de intensieve 'tamheidstraining' gehad in haar jonge jaren en is daardoor best bang voor mensen, en ook voor de boer. Lisse valt vooral op vanwege haar linkerhoorn die bij haar ooit afbrak. Inmiddels is er weer hoornweefsel terug gegroeid, maar als je goed kijkt zie je het litteken nog steeds. 

hansie

Levensnummer : 6281 
Geboortedatum : 04-09-2013
E-mail adres :     hansie@destoerderij.nl

Hansie is de heer des huizes, oftewel de dekstier. Hij werd eind 2015 gekocht van een boerderij in Wapserveen en het is dus een echte Drent. Hansie is een mooie vent, altijd goed gemutst en vanaf dag 1 maakte hij al de blits bij iedereen. Nu Hansie wat langer bij de kudde is, begint hij wel wat sterallures te krijgen... pas maar goed voor hem op!  

rudy

Levensnummer : 6285
Geboortedatum : 15-09-2013
Geslacht op : 14-11-2016

Rudy was de broer van Hansie en net als hem ook van oorsprong een Drentenaar. Rudy kwam pas in april 2016 naar Son en Breugel toe en verliet in november 2016 het Breugelse speelveld alweer. Rudy was aangekocht voor het vlees en hij dient als 'vulling' voor de stoere worstenbroodjes die momenteel hier te koop zijn!  

mara

Levensnummer : 0020
Geboortedatum : 16-10-2013
E-mail adres :     mara@destoerderij.nl 

Mara is een dochter van Doerak, maar ze lijkt qua gedrag écht totaal NIET op haar moeder. Waar haar moeder echt een knuffelkont is, is Mara ontzettend bang voor mensen, zelfs voor de boer. Mara lijkt meer op een stresskip, dan op een waterbuffel. Hoewel, ze houdt wel van de modderpoel. Het is nog niet gelukt haar te melken, helaas... 

keije

Levensnummer : 0021
Geboortedatum : 12-11-2013
E-mail adres :     keije@destoerderij.nl 

Keije is ook een dame, dochter van buffel Mozza en het kleine zusje van buffel Lisse. Keije is net als de rest van de familie geen held in het contact met mensen, het zit hen blijkbaar niet in de genen. Keije heeft wat te lang bij haar moeder gelopen en is daardoor best 'wild'. Het melken in de melkstal is daarom jammer genoeg een probleem bij haar.

manny

Levensnummer : 0023
Geboortedatum : 16-12-2014
E-mail adres :     manny@destoerderij.nl

Manny is een stiertje, zoon van ex-Stoerderij buffel Kiona. Manny mocht heel lang bij zijn moeder drinken en is daardoor goed op gewicht. Écht een hele mooi stier, voor de kenners dan. Naast dat is Manny ook nog eens handtam. Als de boer in de buurt is gaat ie er eens even goed voor staan en wordt ie graag geaaid. Hopelijk blijft ie zo mak, ook nog over een tijdje... 

elena

Levensnummer : 0024
Geboortedatum : 23-12-2014
E-mail adres :     elena@destoerderij.nl 

Elena is een dochter van Brechtje en net zo'n mooi beest. Het gekke is, ze heeft niet van zulke korte pootjes en is eigenlijk best slank. Misschien verandert dat nog als zij ook moeder is geworden. Elena zit nu nog in de jeugdopleiding en zal in 2017 haar eerste kalf krijgen. Alle vertrouwen er in dat het net zo'n topper wordt als haar moeder!

franscesca

Levensnummer : 0025
Geboortedatum : 26-12-2014
E-mail adres :     franscesca@destoerderij.nl 

Franscesca is een dochter van Fame en dus het kleine zusje van Froukje. Als klein kalf werd Franscesca vertroeteld door een stagiaire en hierdoor is ze heel mak. Ze heeft de neiging om uitgestrekt te gaan liggen, als je haar eenmaal begint te aaien. Een troetelkind, maar ze gaat ook volgend jaar zelf een kalfje op de wereld zetten!

brutus

Levensnummer : 0026
Geboortedatum : 31-12-2014
E-mail adres :     brutus@destoerderij.nl 

Brutus is een zoon van buffel Lisse en werd op oudjaarsdag 2014 geboren. Brutus doet zijn naam geen eer aan, want hij is alles behalve brutaal en ook niet gewelddadig. Een grote knuffelkont is het trouwens ook niet. Brutus gaat naar de Hogeschool voor Stoer Vlees en gaat daar vast met vlag en wimpel voor slagen!

shena

Levensnummer : 0027
Geboortedatum : 31-12-2014
E-mail adres :     shena@destoerderij.nl 

Shena is een volle dochter van Sammy en dus de kleindochter van Bella. Shena heeft erg lang bij haar moeder mogen drinken en is hierdoor nogal corpulent. In het begin moest ze niets van mensen hebben, maar dat is mooi bijgetrokken. Ze maakt ook deel uit van Jong Stoerderij en gaat in 2017 voor het eerst bevallen. Eens kijken of dat haar bevalt... 

jonna

Levensnummer : 0028
Geboortedatum : 22-01-2015
E-mail adres :     jonna@destoerderij.nl 

Jonna is een dochter van Bella en dus het kleine zusje van Sammy en het nichtje van Shena. (snapt u het nog?) Jonna is na 11,5 week gespeend en is nooit echt een hele zware buffel geweest. Toch doet ze het kei goed en het is een mooie puber geworden. Maakt ook deel uit van Jong Stoerderij en in 2017 gaat zij haar eerste geboortekaartjes versturen... 

ghert

Levensnummer : 0029
Geboortedatum : 23-01-2015
E-mail adres :     ghert@destoerderij.nl 

Ghert is een dochter van ex-Stoerderij buffel Dan. Ze werd op een koude winteravond geboren en viel na een uur al gelijk in de Breugelse Beek, maar ze werd bekwaam gered door haar 'baas'. Ghert heeft intensieve knuffeltraining ondergaan en ze is er eigenlijk wel klaar voor om zelf aan de slag te gaan als moeder... 

stoerak

Levensnummer : 0030
Geboortedatum : 05-02-2015
E-mail adres :     stoerak@destoerderij.nl

De naam zegt het al... Stoerak is een stoer stiertje en de zoon van Doerak. Geboren op een mooie winterdag, in de sneeuw en ook deels opgevoed door Kiona, toen haar kalf ingenomen werd door Froukje. (lang verhaal...) Stoerak is nergens bang voor, vooral niet voor mensen. Hij knokt graag tegen Rudy, maar is vriendelijk tegen de kleintjes... mooie vent! 

ed(die)

Levensnummer : 0031
Geboortedatum : 15-04-2015
E-mail adres : ed@destoerderij.nl 

Ed wordt in de volksmond ook wel Eddie genoemd. Vedder is Eddie een zoon van buffel Choco en dus het kleine broertje van wijlen Jantje. Eddie is ook een behoorlijk wijsneus. Gaat vast en zeker hoge cijfers halen op de Hogeschool voor Hamburger. Ja, ook Eddie wordt gehouden voor het vlees, het is niet anders... En tot slot, hij heeft een grappig e-mail adres! :)

harry

Levensnummer : 0032
Geboortedatum : 08-05-2015
E-mail adres :     harrie@destoerderij.nl 

Harrie is een zoon van Mozza was als kind een ster in het leegdrinken van het uier van z'n moeder. Harrie's meest opvallende daad was een keer ontsnappen, urenlang op zoek geweest naar hem, en uiteindelijk kwam ie gewoon uren later weer aanlopen, in de wei. Hoe dat ooit gegaan is... Mooi stiertje, aardige kerel, gewoon niets mis mee!

kemo

Levensnummer : 0033
Geboortedatum : 26-05-2015
E-mail adres :     kemo@destoerderij.nl

Een dochter van Fien! Viel bij haar eerste tocht naar het huisperceel al gelijk in de Breugelse beek, maar werd uiteraard gered. Super aanhankelijk beestje. Komt regelmatig aanrennen als je haar naam roept en leert momenteel ook 'pootje geven'. Zit momenteel ook bij Jong Stoerderij en maakt volgend jaar haar debuut in de melkstal!

levie

Levensnummer : 0034
Geboortedatum : 28-05-2015
E-mail adres :     levie@destoerderij.nl

Levie is een dochter van ex-Stoerderij'er Pepette, die momenteel in de Biesbosch vertoefd. Heeft niet de meest makke genen van het stel, maar doet het best goed. Is vernoemd naar de worstenmakers, dus dat belooft niet heel veel goeds voor haar. Ook onderdeel van de Jong Stoerderij en erg benieuwd hoe ze het gaat doen in de melkstal!

Ted

Levensnummer : 8912
Geboortedatum : 10-08-2015
E-mail adres :     ted@destoerderij.nl 

Ted is de oudste van de aangekochte stiertjes van de collega buffelboeren uit Zevenaar. Ted valt vooral op doordat z'n linker oormerk wel erg ver aan de onderkant van z'n oor zit. Ook heeft ie een mooie rode gloed over zijn vacht. Niks mis met roodharigen natuurlijk. Was erg bang in het begin voor mensen, maar dat is al mooi bijgetrokken.

johannes

Levensnummer : 8935
Geboortedatum : 01-09-2015
E-mail adres :     johannes@destoerderij.nl 

Johannes werd ook geboren in Zevenaar en kwam naar Son en Breugel toe hij een dik half jaar oud was. Johannes is nogal beukerig, dat wil zeggen... hij beukt graag tegen menselijke benen. Gewoon wat onhandig in het buffel-mens contact, maar verder niet agressief. Een man met een eigen willetje, maar dat hou je toch met die stoere kerels!

crius

Levensnummer : 8964
Geboortedatum : 10-11-2015
E-mail adres :     crius@destoerderij.nl 

Vernoemd naar de Griekse God voor Leiderschap, Huisdieren en Sterrenbeelden, maar ook gewoon geboren in Gelderland. (Zevenaar) Wild behaard, een beetje rossig en staat stevig op z'n poten. Met een beetje fantasie kun je ook een God in hem zien. Verder is het een normaal ventje, valt niet erg op tussen z'n collega's in de wei... prima kerel!

fons

Levensnummer : 8967
Geboortedatum : 10-11-2015
E-mail adres :     fons@destoerderij.nl 

Een échte Fonzie! Heeft eigenlijk meer het kapsel van Elvis, maar die kuif zal vast nog wel komen na z'n eerste levensjaar. Fons is een gezellige man, komt altijd even 'buurten' als je hem opzoekt. Hij is niet zo van het 'aaien', want dan rent ie meestal hard weg. Geeft niks, want hij hoeft pas als hij twee jaar oud is pas op de plaats te houden. Blijven trainen!

jack

Levensnummer : 8968
Geboortedatum : 11-11-2015
E-mail adres :     jack@destoerderij.nl 

Geboren op de elfde van de elfde en is dus gelijk maar tot Prins gekroond. Jack kwam ook in Zevenaar ter wereld en kwam in april naar Breugel toe. Ging direct na aankomst behoorlijk op z'n muil, toen hij z'n eerste sprintje trok. Daarna geen buiteling meer gemaakt. Tam beest, lekker nieuwsgierig naar alles wat z'n pad kruist!

storm

Levensnummer : 0035
Geboortedatum : 07-12-2015
E-mail adres :     storm@destoerderij.nl 

Storm had een stormachtig begin van zijn leven... Nee hoor, viel wel mee. Opgegroeid bij moeder Brechtje en sloot in het voorjaar van 2016 aan bij de stierengroep en is daar niet meer weg te denken. Heel mak en tam en erg vriendelijk, net als z'n moeder. Hopelijk wordt het niet zo'n ongeleid projectiel als z'n broer Nero uiteindelijk werd... 

janneke

Levensnummer : 0037
Geboortedatum : 18-12-2015
E-mail adres :     janneke@destoerderij.nl 

Janneke komt uit de school van buffel Fame en dat is altijd goed. Liep als baby al een halve marathon, omdat haar moeder haar echt in het achterste weiland ter wereld had gebracht. Mooi beestje, heel aardig en toch ook een beetje eigenzinnig. Laat niet met zich sollen! Dit gaat een topper worden, maar eigenlijk is ze dat al... 

mary

Levensnummer : 0038
Geboortedatum : 29-12-2015
E-mail adres :     mary@destoerderij.nl 

Mary is een dochter van buffel Keije. Haar moeder was nog piepjong toen ze haar kreeg, namelijk 25 maanden. Niet erg hoor, Keije was er klaar voor. Mary liep heel lang bij haar (niet-melkbare) moeder en is daarom nog een beetje wild. Werd vernoemd naar 'Mary' uit 'The River' van Bruce Springsteen. Eén ding is zeker, ze houdt van rivieren! 

mascha

Levensnummer : 0039
Geboortedatum : 30-12-2015
E-mail adres :     mascha@destoerderij.nl 

Dochter van Sammy en dus kleindochter van Bella. Iets te zwaar voor haar leeftijd, maar ze zit gewoon lekker in haar vel, zullen we maar zeggen. Mascha is groot fan van de boer, want iedere keer komt ze aangesneld om een aai te ontvangen. Staat graag in de belangstelling, maar vindt 'vreemde' mensen nog wel eng. Eentje om in de gaten te houden... 

jerry

Levensnummer : 0041
Geboortedatum : 03-01-2016
E-mail adres :     jerry@destoerderij.nl 

Jerry is een stiertje, zoon van 'StracciaBella'. Jerry valt enorm op vanwege z'n maanoog. Z'n linkeroog is helemaal wit, dat wil zeggen de iris van het oog. Het is niet pijnlijk, maar volgens de veearts zal ie er ook weinig door zien. Toch is hij nog nooit ergens tegenaan gelopen. Zal dus wel geen vaart lopen. Voorlopig gaat ie als een trein... 

Priscilla

Levensnummer : 0042
Geboortedatum : 10-01-2016
E-mail adres :     priscilla@destoerderij.nl 

Priscilla wordt eigenlijk altijd 'Silly' genoemd. Waarom? Toen ze 2 dagen oud was zat ze met haar hoofd klem in een hek. Behoorlijk 'silly', nietwaar? Silly is een volle dochter van Doerak en dat werd dus al vroeg duidelijk. Altijd gedonder met Silly, maar ook altijd leuk. Ontzettend tam. Kan waarschijnlijk meer kunstjes dan uw eigen hond... 

Ies

Levensnummer : 0043
Geboortedatum : 08-02-2016
E-mail adres :     ies@destoerderij.nl 

Ies is vernoemd naar het Ische Gat, de recreatieplas bij Camping De Heische Tip in het plaatsje Zeeland. De uitbaters zijn vanzelfsprekend de adoptieouders. Ies is een dochter van buffel Mara en de kleindochter van Doerak. Het gaat uitstekend met de tamheidstraining en zou op papier ook een goede melkbuffel moeten worden. Eerst genieten van een onbezorgde jeugd!

bentley

Levensnummer : 8973
Geboortedatum : 15-02-2016
E-mail adres :     bentley@destoerderij.nl 

Bentley is ook een aankoop uit Zevenaar, de jongste van het stel. Zijn geboortedatum op papier klopt niet helemaal met z'n echte leeftijd, want hij was destijds verkeerd aangemeld. Naar schatting in december 2015 geboren. Had afgelopen zomer ineens een hele dikke poot, maar dat is toen behandeld en sindsdien loopt ie weer als een echte stoere stier!

waldo

Levensnummer : 0044
Geboortedatum : 24-07-2016
E-mail adres :     waldo@destoerderij.nl 

Waldo is het vierde kalf van Mozza en kwam als stier ter wereld. Hij is dat overigens nog steeds... Waldo was enorm bang voor water de eerste paar weken, maar die fase is ook weer voorbij. Het sterke punt van Waldo is melk drinken, want dat doet hij veelvuldig en goed. Gaat binnenkort ook aansluiten bij de grote groep met vrijgezelle stieren!

mia

Levensnummer : 0045
Geboortedatum : 06-08-2016
E-mail adres :     mia@destoerderij.nl 

Mia is een dochter van Froukje en buffel Fame is haar oma! Geboren op een mooie zomerse avond en groeit enorm goed. Speelt veel met haar collega Waldo en was in het begin nogal bang voor de modderpoel. Inmiddels is het ook al een echte waterbuffel en geniet ze wel van het leven. Ik zeg het jullie.. dit gaat een grote worden. 

volgt later...

Levensnummer : 1822
Geboortedatum : 18-09-2016
E-mail adres :    

Volgt later...


volgt later...

Levensnummer : 1826
Geboortedatum : 28-09-2016
E-mail adres :     volgt later...volgt later...

Levensnummer : 1828
Geboortedatum : 30-09-2016
E-mail adres :     volgt later...volgt later...

Levensnummer : 1830
Geboortedatum : 10-10-2016
E-mail adres :     volgt later...volgt later...

Levensnummer : 1831
Geboortedatum : 10-10-2016
E-mail adres :     volgt later...
volgt later...

Levensnummer : 1832
Geboortedatum : 13-10-2016
E-mail adres :     volgt later...
volgt later...

Levensnummer : 1833
Geboortedatum : 21-10-2016
E-mail adres :     volgt later...
volgt later...

Levensnummer : 1835
Geboortedatum : 26-10-2016
E-mail adres :     volgt later...
erben

Levensnummer : 0046
Geboortedatum : 03-11-2016
E-mail adres :     erben@destoerderij.nl 

Je raadt het al... Erben is vernoemd naar de beroemde Erben Wennemars. Echter, let op... buffel Erben is een meisje! Ze werd geboren nét een dag nádat Erben W. hier was voor de opnames van het TV programma Het Boerenleven. Buffel Erben is een volle dochter van buffel Choco en dat belooft veel goeds voor de toekomst. Die gaat vast geen scheve schaats rijden... 

karaat

Levensnummer : 0047
Geboortedatum : 18-11-2016
E-mail adres :     karaat@destoerderij.nl

Een Gouden Kalf... dit is Karaat! Karaat is het laatste kalf van buffel Fien. Later bleek dat deze zwangerschap van moeder Fien haar fataal werd vanwege een prolaps. (baarmoederverzakking) Karaat werd 'gehaald' door de veearts en na twee weken verdween Fien uit z'n leven. Gelukkig heeft buffel Froukje hem als pleegmoeder aangenomen.

gulie

Levensnummer : 0048
Geboortedatum : 28-11-2016
E-mail adres :     gulie@destoerderij.nl 

Gulie is een zoon van Brechtje en lag op een koude winteravond plompverloren in het weiland. Brechtje stond er bij hoor, om te waken over de aanwinst. In het begin was lopen wel een opgave voor de kleine, maar hij is goed bijgetrokken. Mooi ventje. Is te herkennen aan een raar rechteroor. Moeder Brechtje vond het namelijk nodig om z'n oormerk los te 'bijten'. 

volgt later...

Levensnummer : 1837
Geboortedatum : 28-11-2016
E-mail adres :     volgt later...

Volgt later... 


Bill

Levensnummer : 0049
Geboortedatum : 01-12-2016
E-mail adres :     bill@destoerderij.nl 

Volgt later....


volgt later...

Levensnummer : 1838
Geboortedatum : 08-12-2016
E-mail adres :     volgt later... 

Volgt later....

volgt later...

Levensnummer : 1839
Geboortedatum : 11-12-2016
E-mail adres :     volgt later...

Volgt later....

volgt later...

Levensnummer : 1841
Geboortedatum : 14-12-2016
E-mail adres :     volgt later...

Volgt later....

volgt later...

Levensnummer : 1842
Geboortedatum : 15-12-2016
E-mail adres :     volgt later... 

Volgt later...


Volgt later...

Levensnummer : 1844
Geboortedatum : 30-12-2016
E-mail adres :     volgt later...

Volgt later... 


Schier

Levensnummer : 0050
Geboortedatum : 11-01-2017
E-mail adres :     schier@destoerderij.nl 

Volgt later...


volgt later...

Levensnummer : 1842
Geboortedatum : 15-12-2016
E-mail adres :     volgt later... 

Volgt later...


Volgt later...

Levensnummer : 1844
Geboortedatum : 30-12-2016
E-mail adres :     volgt later...

Volgt later... 


Schier

Levensnummer : 0050
Geboortedatum : 11-01-2017
E-mail adres :     schier@destoerderij.nl 

Volgt later...


Moos

Levensnummer : 0051
Geboortedatum : 17-01-2017
E-mail adres :     moos@destoerderij.nl 

Volgt later...

Junior

Levensnummer : 0052
Geboortedatum : 18-01-2017
E-mail adres :     junior@destoerderij.nl  

Volgt later... 

Fier

Levensnummer : 0053
Geboortedatum : 19-02-2017
E-mail adres :     fier@destoerderij.nl 

Volgt later...

Boer Arjan

Levensnummer : n.v.t.
Geboortedatum : 22-10-1979
E-mail adres :     info@destoerderij.nl

Arjan is de "stoere boer". Boerenzoon en zijn vader molk koeien. Slaagde voor het VWO en studeerde HBO Sporteconomie. Op z'n 30e jaar besloot hij alsnog boer te worden. Eerst parttime naast een baan als consultant werving en selectie en nu fulltime. Arjan melkt de dames, zorgt voor het eten en heeft de taak om de stoere buffels wereldberoemd te maken!

Under construction

Levensnummer : volgt later...
Geboortedatum : volgt later...
E-mail adres :     volgt later...

Under construction!


Under construction

Levensnummer : volgt later...
Geboortedatum : volgt later...
E-mail adres :     volgt later...

Under construction!


Boer Arjan

Levensnummer : n.v.t.
Geboortedatum : 22-10-1979
E-mail adres :     info@destoerderij.nl

Arjan is de "stoere boer". Boerenzoon en zijn vader molk koeien. Slaagde voor het VWO en studeerde HBO Sporteconomie. Op z'n 30e jaar besloot hij alsnog boer te worden. Eerst parttime naast een baan als consultant werving en selectie en nu fulltime. Arjan melkt de dames, zorgt voor het eten en heeft de taak om de stoere buffels wereldberoemd te maken!

Under construction

Levensnummer : volgt later...
Geboortedatum : volgt later...
E-mail adres :     volgt later...

Under construction!


Under construction

Levensnummer : volgt later...
Geboortedatum : volgt later...
E-mail adres :     volgt later...

Under construction!


Boer Arjan

Levensnummer : n.v.t.
Geboortedatum : 22-10-1979
E-mail adres :     info@destoerderij.nl

Arjan is de "stoere boer". Boerenzoon en zijn vader molk koeien. Slaagde voor het VWO en studeerde HBO Sporteconomie. Op z'n 30e jaar besloot hij alsnog boer te worden. Eerst parttime naast een baan als consultant werving en selectie en nu fulltime. Arjan melkt de dames, zorgt voor het eten en heeft de taak om de stoere buffels wereldberoemd te maken!

Under construction

Levensnummer : volgt later...
Geboortedatum : volgt later...
E-mail adres :     volgt later...

Under construction!


Under construction

Levensnummer : volgt later...
Geboortedatum : volgt later...
E-mail adres :     volgt later...

Under construction!


De Stoerderij
Bezoekadres:
Van den Elsenstraat 56
5694 NH Son en Breugel

Correspondentieadres: (geen verkoopadres)
De Stoerderij
De Koppele 617
5632 LS Eindhoven

KvK : 50612476
IBAN : NL93 RABO 0154 5598 30

Privacy Statement van De Stoerderij : klik hier!

Vragen of opmerkingen?
De Stoerderij
Arjan Swinkels
Telefoon : 06-13947995 (ook SMS / App)
E-mail : info@destoerderij.nl

 

facebook   linkedin   twitter   instagram   youtube

Aanmelden Stoere Nieuwsbrief

De Stoerderij werkt met het transparantiemodel Keurig Merk. Hiermee kan iedereen de stoere bedrijfsvoering tot in detail volgen. De pijlers zijn :

- Familiekudde (kalfjes bij de moeder)
- Jaarrond weidegang
- Maximaal grasgevoerd
- Geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen
- Zeer gering antibioticagebruik

De uitwerking van Keurig Merk kunt u hier bekijken. 

Ga naar boven